Dubbele Nieuwbouwwoning Zaanse Eilanden

Deze twee nieuwbouwwoningen kwamen op een ruim kavel dat eigenlijk voor een woning was bestemd. Splitsen van het kavel was toegestaan mits er een ontwerp kwam voor twee volwaardige woningen. Dit was niet eenvoudig met een wat ‘taart-vormig’ kavel, waarbij de kopwoning door zijn ligging om een hoekverdraaiing vroeg. De wensen en voorkeuren van beide opdrachtgevers waren zeer divers en dit vertaalde zich onder andere in verschillende bouwmethoden (de een houtskeletbouw en damp-open, de ander traditioneler in beton en kalkzandsteen). Ook de verdiepingshoogtes zijn verschillend: één van de woningen is een splitlevel woning van begane grond tot zolder. De supervisiecommissie (welstand) had een uitgesproken mening die niet altijd overeen kwam met die van ons. We zijn er daarom extra trots op dat de eerste paal voor beide woningen, gasloos en energie-neutraal, nu in de grond zit. We hopen hier op deze plek snel foto’s te plaatsen van hoe het is geworden.


Heeft u een kavel en wilt u meer weten over onze werkwijze?

Ik wil meer weten ›

Interieur