Referenties

REFERENTIES

Wat zeggen onze klanten

zakelijke opdrachtgevers:

 

D.J. van Horssen, Pi2, Westzaan:

“Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking met het ontwerp van de multifunctionele ruimte bij de PI2 in Westzaan. Het was niet alleen prettig maar ook jouw creativiteit en productie heeft DJI en mij enorm geholpen bij het ontwerp van de ruimte, kindvriendelijk maar ook geschikt voor bijeenkomsten ed. Nadat jou bekend was aan welke eisen de ruimte moest voldoen met inachtneming van de regels in een gevangenis heb je een ontwerp gemaakt waar iedereen zeer tevreden over is, op een kleur na zijn er geen aanpassingen gedaan door de opdrachtgever.
Tijdens de voorbereidingen ben jij de afspraken die gemaakt zijn tijdens de bijeenkomsten voor 100% nagekomen, dat heb ik helaas vaak anders meegemaakt. Fijn ook dat je met het oog op de opleverdatum zelf nog ter plekke en in vakantietijd een laatste opleverpunt kwam verhelpen. Veel succes verder met je werk en met vriendelijke groet, D.J. van Horssen.”

A.T. de Vreugd, Contractbeheerder Dienst Justitiële Inrichtingen:

Wat zijn de mogelijkheden om een kale wachtruimte die we niet gebruiken aan te passen naar een gezellige ruimte die multifunctioneel inzetbaar is en aan de beveiligingseisen voldoet….?
Samen met nog wat functionele eisen was dit zo ongeveer de opdracht die we aan het consortium (Pi2) in ons justitiële complex gesteld hebben. Pi2 heeft hiervoor HenNK in de arm genomen en daar zijn wij nog steeds erg blij mee.Op basis van 1 startbijeenkomst heeft Tanja een ontwerp gemaakt waar we heel tevreden over waren en wat, op een paar details na, ook niet meer aangepast is. Daarnaast heeft Tanja ook een deel van het inkooptraject en de begeleiding t/m oplevering voor haar rekening genomen. We zijn niet alleen heel blij met het resultaat maar ook bijzonder tevreden hoe dit in samenwerking met alle partijen tot stand is gekomen. Zonder anderen tekort te doen durf ik wel te stellen dat het ons zonder Tanja niet gelukt was om tot dit resultaat te komen”.

Dirck-Jan Vermaas, Ipse De Bruggen, De Beukershof, Leiden:

Interview met de opdrachtgever in de zorg.

Paul van Hattem, directeur Obs De Klimop, Amsterdam Noord:

“Voor de hoognodige opknapbeurt (schilderwerk en interne verbouwing) van onze school Obs De Klimop kwam ik via internet in contact met Tanja Kruseman van interieur- en architectuurbureau HenNK. Het klikte meteen prima, temeer omdat Tanja duidelijk ervaring en affiniteit met het onderwijs heeft. In eerste instantie kwam Tanja voor het schilderwerk en een kleine aanpassing van de kantoorruimtes, maar al snel kwam zij op eigen initiatief met de vraag of zij ook een schets mocht maken voor de op handen zijnde grote verbouwing van de school. Uiteindelijk heeft HenNK het ontwerp van de totale ‘make over’ van onze school voor haar rekening genomen.
Het resultaat mag er zijn: een vrolijke en warme school met uitstraling! Precies wat wij vooraf voor ogen hadden. Gezien de vele enthousiaste reacties van kinderen, ouders en bezoekers zijn wij niet de enige die blij verrast zijn met het schitterende eindresultaat…”

Caroline Spaander, Beleidsadviseur Onderwijs, Voorschool,
Bouwzaken, Stadsdeel Amsterdam Noord:

“Het was prettig samenwerken met HenNK, niet alleen hebben zij een mooi en praktisch ontwerp gemaakt waar zowel de school als stadsdeel erg blij mee zijn. HenNK heeft ook de bouwwerkzaamheden goed begeleid. Bij onvoorziene omstandigheden hebben zij hun schouders eronder gezet om toch tot het gewenste eindresultaat te komen. Bedankt!”

R. van Westrheenen, Alternet, Hendrik Ido Ambacht:

“Ik heb Tanja ingehuurd om ons te helpen bij de inrichting van ons nieuwe kantoor. De pragmatische aanpak tegen zeer redelijke tarieven sprak mij meteen aan.
We hebben nauw samengewerkt, en van het begin (ontwerp) tot aan het resultaat is met haar ondersteuning een prettige werkomgeving tot stand gekomen binnen het vooraf besproken budget.
Ik kan haar van harte aanbevelen als iemand met verstand van zaken, met een uitgekiend en goed netwerk, die daadwerkelijk werk uit handen neemt.
Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Deskundige, Waar voor uw geld.”

Emmy Bootsman, Allemanja, Zaanstad:

“Ik heb met  4 interieurarchitecten uit mijn netwerk gesprekken gevoerd maar bij Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman had ik direct een goed gevoel. En terecht bleek later!
Hoewel ze rekening moest houden met een aantal expliciete wensen van mij, een gevelontwerp van mijn architecte en het gegeven dat de uitvoering pas op termijn zou kunnen plaatsvinden, heeft Tanja in 2009 een ontwerp gemaakt dat nu beetje bij beetje zichtbaar wordt zonder in kracht ingeboet te hebben. Tanja kan heel goed luisteren en dringt door tot de kern waardoor haar ontwerp geen eendagsvlieg is.
Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Deskundige, Creatief”

Jacques Engelen, Glowgolf Utrecht BV, Lasergame Houten BV:

“In 2010 was ik begonnen met de voorbereidingen voor het openen van een indoor “midgetgolf glow in the dark” in Houten en via de Glowgolf organisatie ben ik in contact gekomen met HenNK. De opdracht was een thematische lounge met bar te ontwerpen waar zowel kinderfeestjes gehouden kunnen worden als voor gezelschappen die een borrel willen drinken. Dit is binnen het budget een prachtig resultaat geworden en daarom kreeg HenNK in 2012 een gelijkwaardige opdracht voor de in oktober 2012 geopende Lasergame in Houten. De samenwerking was plezierig, constructief en inspiratievol.”

particuliere opdrachtgevers:

C.T. en M.T., Heemskerk:

“Meer dan 30 jaar hebben wij gelukkig  gewoond in een huis van ca. 100 jaar oud met al zijn klassieke kenmerken. Onze kinderen zijn daar geboren, opgegroeid en uitgevlogen. Het lege nest syndroom deed ons verlangen naar een huis gericht op ons tweeën, met weinig onderhoud  en gelijkvloers.
We zijn buitenmensen en zochten een huis met een binnen/buiten gevoel.Ons oog viel op een verwaarloosde patiobungalow met veel glaspuien en wilden daar ons droomhuis van maken, maar hoe???

Tanja van het bureau HenNK maakte een aantal schetsen van mogelijke indelingen en legde deze aan ons voor. Daaruit bleek dat de ongunstige lengte/breedte  verhouding van de keuken een struikelblok was, waardoor de hele indeling op de schop moest en een kleine uitbreiding gewenst.
We kregen huiswerk mee zoals het opstellen van een wensen/prioriteit lijst en een moodboard om inzicht te krijgen in onze smaak.

Geleidelijk ontstond er een prettige wisselwerking tussen HenNK en ons;  we waren ruim in de gelegenheid om onze ideeën in te brengen, Tanja verwekte deze,  in meerdere stappen tot  een smaakvol ontwerp. Martijn is in staat gebleken om een aantal wensen in een strak architectonisch ontwerp mee te nemen, zijn inzichten, zijn grote betrokkenheid en enthousiasme zijn eveneens bepalend geweest voor het succes. Hij nam daarbij meer de technische uitwerking voor zijn rekening en verwerkte daarin zijn duurzaamheid ideeën.

Het enthousiasme van Tanja en Martijn was aanstekelijk  er was een goed gevoel en een vertrouwelijke sfeer. Eén en ander mondde uit in een huis dat volledig aan onze wensen voldoet.
We wonen er nu anderhalf jaar en zijn nog steeds verbaasd hoe goed het heeft uitgepakt. H&NK Proficiat !!! ” 

L. Hovius, Zaandam:

“Ik kan Tanja met 100% enthousiasme aanbevelen. Dankzij haar is ons huis mooier en prettiger geworden dan wij voor mogelijk hielden.
We hadden haar uitgenodigd om met ons te brainstormen hoe we ons meer thuis konden voelen in ons huis. De eerste keer heeft ze alleen maar geluisterd, goede vragen gesteld, praktische informatie (budget, tijdplanning) doorgenomen en vooral: zich uitstekend ingeleefd in onze wensen, smaak en behoeften.
Vervolgens kwam ze met drie plannen die allemaal perfect pasten bij wat we zochten. Tanja heeft een brede technische kennis maar komt ook met originele invalshoeken waar we zelf nooit op waren gekomen, zoals een vloer tot plafond paneel met mos om de geluids- en luchtkwaliteit in ons huis te verbeteren. Ze “leest” je huis en heeft fantastisch gevoel voor kleuren, verhoudingen en materialen. Zo raadde ze aan om ons vloerkleed een kwartslag te draaien en verhip: ineens klopte het allemaal weer in het zitgedeelte. 
Tijdens de verbouwing zorgde Tanja dat alleen uitstekende vakmensen bij ons binnen kwamen en dat zij alles volgens afspraak opleverden. Dat scheelt zoveel stress. En zij vertaalde de plannen naar ingewikkelde technische details, waar wij geen verstand van hebben maar wat de vakmensen wel moesten weten. Ik denk dat ze wel 3000 technische vragen heeft beantwoord, van maatvoering via fotomateriaal tot de draagkracht van Cortenstaal. Vooral een nieuwe wenteltrap, op maat gemaakt, was een technisch ingewikkeld gebeuren. Ook heeft ze verscheidene dingen zelf ontworpen, heel leuk om iets unieks in je huis te hebben.

Ze is altijd transparant over haar kosten en blijft binnen de afgesproken kaders. Bij haar zijn de enige verrassingen die je hebt de leuke verrassingen. 

Kortom: verbouwen kan wel leuk en ontspannen zijn en precies opleveren wat je tevoren hoopt, als je maar zorgt dat je Tanja bij je hebt. Echt, het enige waar ik spijt van heb is dat we haar niet veel eerder hebben gevraagd.”

L. Gerritsjans, Baarn:

“Gelijk toen ik offertes op heb gevraagd, belde Tanja mij om een en ander verduidelijkt te krijgen en uiteen te zetten wat zij voor ons zou kunnen betekenen. Direct aan de telefoon had ik een goed gevoel bij haar en ook in het brainstorm gesprek die we hadden bij ons thuis was er sprake van een prettige sfeer en maakten haar ideeen ons erg enthousiast. Ze is duidelijk, houdt zich aan afspraken en legt goed uit waarom het ene idee geschikter is dan het andere, informatie waar je later zelf op kan voortborduren.”

W. Klerks, Haarlem:

“Ik vind dat je een een prachtige service-op-maat biedt en met jouw dienst precies aan de verwachtingen hebt voldaan die ik ervan had. Je overzag snel wat er in onze huiskamer/situatie nodig was en luisterde goed naar mijn wensen. Daaruit volgde en duidelijk advies én zelfs nog extra follow up met staaltjes van mogelijke kleuren. Ik ben er bijzonder tevreden over.”

E.Hagedorn, Broek in Waterland:

“Wij zochten naar een betere benutting van onze binnenruimte en hebben toen Tanja gevraagd om advies over de mogelijkheden. Ze kan goed luisteren, het is gemakkelijk met haar communiceren en ze is creatief in oplossingen. Zij heeft ons verrijkt met veel nieuwe ideeën en inzichten over gebruik van ruimte, stijl, en kleur die ons uitstekend geholpen hebben.”

T. de Boer, Almere:

“HenNK heeft de verbouwing en uitbreiding van ons huis gerealiseerd. Het oorspronkelijke plan wat wij graag wilden, was niet mogelijk i.v.m. de eisen die de gemeente stelde. HenNK bedacht een alternatief, wat zowel aan de eisen van de gemeente voldeed als ook paste bij onze wensen. Daarnaast deed het ontwerp recht aan het speelse karakter van ons huis. De combinatie van deskundig maatwerk en de persoonlijke, betrokken benadering van Martijn van der Hout en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman, is ons inziens de kracht van HenNK.”

Vincent van den Ende, Amsterdam:

“Met Tanja door je eigen huis lopen is als op avontuur gaan. De indeling en functies je als vanzelfsprekend aannam blijken ook helemaal anders te kunnen, erg verfrissend en inspirerend.”

M. B. Heemstede:

“We hebben HenNK geselecteerd als architect voor de verbouwing van ons jaren 30 huis. Het ging hierbij om een aanbouw en een herindeling van het gehele huis. Creativiteit en ruimtelijk inzicht hebben ervoor gezorgd dat we de ruimtes optimaal kunnen benutten. Met name bij de aanbouw is het idee om de serre schuin te bouwen het gelukt om extra ruimte te realiseren. Ook tijdens de bouw is de samenwerking altijd heel professioneel en prettig gelopen.”

Ester Braat, Zaandam:

“Wij hebben Tanja ingeschakeld voor een kort advies over onze benedenverdieping. In een paar uur had ze voor ons een plan gemaakt- rekening houdend met onze wensen en ideeën. Het fijne is: nu is er een plan dat zowel mijn man als ik inspirerend vinden. We gaan dat uitrollen over een periode van twee jaar – maar alles wat we nu stapsgewijs aanschaffen of doen (kleur van de muur, kleed, lamp) past in het nieuwe plan. Dat geeft rust én een doorkijkje naar de toekomst!”

P. H. Haarlem:

“Ik heb 3 verschillende binnenhuisarchitecten gevraagd offerte de doen voor het maken van schetsontwerpen voor de volledige herinrichting van mijn huis. De prijzen liepen nogal uiteen en HenNK lag daarbij in het midden. De goedkoopste maakte voor de geoffreerde prijs alleen schetsen op papier maar HenNK kon schetsen in 3D opleveren.
Na ontvangst van de schetsontwerpen stak HenNK er qua originaliteit en creativiteit meteen met kop en schouders bovenuit. De keuze was dus simpel. Waar ik vervolgens erg tegen opzag was het leeghalen van mijn huis. Gelukkig kon HenNK mij helpen bij het inschakelen van een bedrijf dat mij kon helpen bij de afvoer en opslag van mijn inventaris en dat was voor mij en grote geruststelling.
Tijdens het vervolgtraject heeft HenNK mij steeds keurig op de hoogte gehouden van de te declareren uren en de kosten daarvan. Ook heeft HenNK op een uitstekende manier mijn belangen behartigd richting bouw- en woningtoezicht.
Helaas is de verbouwing niet tot uitvoering gekomen omdat ik wegens privé omstandigheden heb besloten te gaan verhuizen.”

Ben en Roelie, Akersloot:

“Beste Tanja, we willen je nogmaals bedanken voor je leuke ontwerp voor de benedenverdieping van onze woning. Zelf zouden we zelf nooit op dit idee gekomen zijn! Uit de 5 ontwerpen die je gemaakt had voor ons, sprong deze er eigenlijk onmiddellijk al uit! Wij hebben zo een heerlijk plekje!!”