OVER H&NK

Architectuur en interieurarchitectuur onder één dak in Zaandam. H&NK werkt voor zowel de zakelijke als de particuliere opdrachtgever in de Zaanstreek en daarbuiten. Onze projecten zijn heel divers. Wij vinden het leuk zowel ‘groot’ als ‘klein’ te werken, zolang er maar een oplossing voor een probleem of een antwoord op een vraag gezocht moet worden.

De mens staat voor ons centraal: de gebruiker, maar ook wie er ‘na ons’ komt. Bouwen met verantwoordelijkheid voor onze omgeving en de toekomst vinden wij daarom vanzelfsprekend.
Een gebouw moet zonder pretenties zijn en dicht bij de mens staan: uitnodigend, vriendelijk en nuchter. De ruimtes in het gebouw scheppen geen afstand, maar zijn plekken die je graag wilt gebruiken. Natuurlijk streven we naar ‘mooie’ ruimtes, maar wij bepalen niet voor u wat mooi is. We voelen ons betrokken bij uw vraag en helpen zoeken naar eenvoudige, slimme en praktische oplossingen. Daarbij blijven wij altijd persoonlijk aanspreekpunt, waardoor we flexibel mee blijven bewegen en hobbels oplossingsgericht tegemoet kunnen treden.

H en NK zijn Martijn van der Hout en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman.
Zij zijn samen in 1996 in Amsterdam begonnen, maar zijn al geruime tijd gevestigd in Zaandam en hebben sinds 2015 hun kantoor op het Hembrugterrein, waar er volop ruimte is voor inspiratie tussen de industriële gebouwen op het tot de verbeelding sprekend voormalig militair terrein.

Martijn van der Hout
Als architect kun je een ontwerpproces vanuit allerlei invalshoeken oppakken. Voor Martijn is die invalshoek altijd hetzelfde: de mens. Duurzaamheid, milieu en hergebruik zijn ook daarom belangrijke thema’s in zijn werk.
Na zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft en voordat hij met zijn partner H&NK opzette, werkte Martijn voor verschillende grotere en kleinere architectenbureaus in Nederland en Duitsland. Hij was in die tijd betrokken bij de meest uiteenlopende projecten: utiliteitsprojecten zoals scholen, maar ook nieuwbouwwoningen, kantoren en zelfs een jachthaven.
Naast zijn werk als architect is hij bestuurslid van een buurt-belangenvereniging en is hij lid van de programmaraad binnen Stichting Babel.

Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman
Voor een interieurarchitect (binnenhuisarchitect) is vooral de schaal en de focus wat anders. Ook hier staat de mens centraal. De nadruk ligt op welbevinden, inspireren, ruimte bieden om een mens op z’n best te laten functioneren, werken, wonen en opgroeien.
Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag volgde Tanja nog tal van aanvullende opleidingen, onder meer voor decorontwerp, retail- en communicatieontwerpen en lichtarchitectuur. Tot haar start met H&NK werkte ze bij verschillende architectenbureaus, waar ze zich vooral richtte op particuliere woningen, kantoorinrichting en tentoonstellingsontwerp. Van 2004 tot 2017 gaf zij als gastdocent les bij Academie Artemis, Amsterdam.
Naast haar werk is Tanja bestuurslid geweest van een basisschool en de coöperatie Magazijn 14. Zij is op dit moment bestuursvoorzitter van de Broodfondsgroep ‘Brood aan de Zaan’ en bestuurder van Magazijn 14 BV.

Niangou
Hond zonder noemenswaardige staat van dienst, behalve lief, onstuimig en soms lomp.
Vaak aanwezig op kantoor en altijd eens met wat we doen.

Ik wil meer weten ›