Over Hennk

OVER H&NK

Architectuur en interieurarchitectuur onder één dak in Zaandam. 
H&NK werkt voor zowel de zakelijke als de particuliere opdrachtgever in de Zaanstreek en daarbuiten. Onze projecten zijn heel divers en zowel ‘groot’ als ‘klein’. Wij vinden het leuk als we maar een oplossing voor een probleem of een antwoord op een vraag mogen zoeken.

De mens staat voor ons centraal: de gebruiker, maar ook wie er ‘na ons’ komt.
Bouwen met verantwoordelijkheid voor onze omgeving en de toekomst vinden wij vanzelfsprekend.

Een gebouw moet zonder pretenties zijn en dicht bij de mens staan: uitnodigend, vriendelijk en nuchter. De ruimtes binnen scheppen geen afstand, maar zijn plekken die je graag wilt gebruiken. Natuurlijk streven we naar ‘mooie’ ruimtes, maar wij bepalen niet voor u wat mooi is, maar zijn betrokken bij uw vraag en zoeken naar eenvoudige, slimme en praktische oplossingen. Wij blijven altijd persoonlijk aanspreekpunt, kunnen daardoor flexibel meebewegen en treden hobbels altijd oplossingsgericht tegemoet.

H en NK zijn Martijn van der Hout en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman.
Wij zijn samen in 1996 in Amsterdam begonnen, maar zijn al geruime tijd gevestigd in Zaandam. Sinds 2015 hebebn wij ons kantoor op het Hembrugterrein. Er is daar volop ruimte voor inspiratie tussen de industriële gebouwen op het tot de verbeelding sprekend voormalig militair terrein.

Martijn van der Hout
Een architect kan het ontwerpproces vanuit verschillende invalshoeken oppakken. Voor Martijn is die invalshoek altijd: de mens. Duurzaamheid, milieu en hergebruik zijn daarom ook belangrijke thema’s.
Na zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft en voordat hij met Tanja H&NK opzette, werkte hij voor verschillende grotere en kleinere architectenbureaus in Nederland en Duitsland.
Naast zijn werk als architect is hij bestuurslid van een buurt-belangenvereniging en is hij lid van de programmaraad binnen Stichting Babel.

Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman
Voor een interieurarchitect (binnenhuisarchitect) is vooral de schaal en de focus wat anders. Ook bij Tanja staat de mens centraal. De nadruk ligt op welbevinden, inspireren, ruimte bieden om een mens op z’n best te laten functioneren, werken, wonen en opgroeien.
Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag volgde Tanja nog tal van aanvullende opleidingen, onder meer voor decorontwerp, retail- en communicatieontwerpen en lichtarchitectuur. Voor zij met Martijn H&NK startte, werkte ze bij verschillende architectenbureaus in Amsterdam en Rotterdam. Van 2004 tot 2017 gaf zij als gastdocent les bij Academie Artemis, Amsterdam.
Naast haar werk was Tanja bestuurslid van een basisschool en de coöperatie Magazijn 14. Zij is nu bestuursvoorzitter van de Broodfondsgroep ‘Brood aan de Zaan’ en bestuurder van Magazijn 14 BV.

Niangou
Hond zonder noemenswaardige staat van dienst, behalve lief, onstuimig en soms lomp.
Vaak aanwezig op kantoor en altijd eens met wat we doen.

Ik wil meer weten ›