Over Hennk

OVER H&NK

Architectuur en interieurarchitectuur onder één dak in Zaandam. 

H&NK werkt voor zowel de zakelijke als particuliere opdrachtgever, in de Zaanstreek, groot Amsterdam en daarbuiten. Onze projecten zijn heel divers in soort en maat. Wij vinden het leuk als we maar een oplossing voor een probleem of een antwoord op een vraag mogen zoeken.

De mens staat voor ons centraal: de gebruiker, maar ook wie er ‘na ons’ komt.
Bouwen met verantwoordelijkheid voor onze omgeving en de toekomst vinden wij vanzelfsprekend.

Een gebouw moet zonder pretenties zijn en staat dicht bij de mens.
Uitnodigend, vriendelijk en nuchtere ruimtes. Ze scheppen geen afstand, maar zijn plekken die je graag wilt gebruiken.

Wij bepalen niet voor u wat mooi is.
We zoeken samen met u naar eenvoudige, slimme en praktische oplossingen. Zo ontstaan mooie ruimtes. En wij blijven altijd uw aanspreekpunt. Daardoor kunnen wij flexibel meebewegen en hobbels oplossingsgericht tegemoet treden.

H en NK zijn Martijn van der Hout en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman.

Wij zijn samen in 1996 in Amsterdam begonnen, maar zijn al geruime tijd gevestigd in Zaandam. Sinds 2015 hebben wij ons kantoor op het Hembrugterrein. Er is daar volop ruimte voor inspiratie tussen de industriële gebouwen op het tot de verbeelding sprekend voormalig militair terrein.

Martijn van der Hout

Een architect kan het ontwerpproces vanuit verschillende invalshoeken oppakken. Voor Martijn is die invalshoek altijd: de mens. Duurzaamheid, milieu en hergebruik zijn daarom ook zijn belangrijke thema’s.

Na zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft  werkte hij voor verschillende grotere en kleinere architectenbureaus in Nederland en Duitsland.
Naast zijn werk als architect is hij bestuurslid van een buurt-belangenvereniging en is hij lid van de programmaraad binnen Stichting Babel.

Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman

Voor een interieurarchitect (binnenhuisarchitect) is vooral de de focus wat anders. Ook bij Tanja staat de mens centraal. Zij wil ruimtes maken waar mensen op hun best kunnen functioneren, werken, wonen, opgroeien en zich prettig voelen.

Na haar opleiding aan de KABK in Den Haag volgde Tanja nog opleidingen voor decorontwerp, retail- en communicatieontwerp en lichtarchitectuur. Van 2004 tot 2017 gaf zij als gastdocent les bij Academie Artemis, Amsterdam.
Naast haar werk was Tanja bestuurslid van een basisschool, de coöperatie Magazijn 14 en een Broodfondsgroep in de Zaanstreek. Nu is zij nog bestuurder van Magazijn 14 BV.

Niangou

Hond zonder noemenswaardige staat van dienst, behalve lief, lui en soms lomp. Vaak aanwezig op kantoor en meestal eens met wat we doen.

 

 

 

Ik wil meer weten ›