Het Nieuwe Zaanse Huis

De eigentijdse variant op het traditionele Zaanse huis. Het is een houten huis waarbij duurzaamheid en de historische verwijzing uitgangspunten zijn. Bovendien wordt dit Nieuwe Zaanse Huis betaalbaar en daarmee, net als vroeger, ook toegankelijk voor de ‘gewone’ man of vrouw. Het Nieuwe Zaanse Huis bestaat uit een zeer eenvoudige basis met een aantal vooraf bedachte variabelen en uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor worden de huizen, ondanks dat ze gestandaardiseerd zijn, toch onderling verschillend en daarmee ‘eigen’ voor de bewoner. Ook kan de woning, afhankelijk van het besteedbaar budget, later worden uitgebreid en is daardoor een ‘meegroeihuis’.

De woningen worden energieneutraal gebouwd en met gebruik van duurzame materialen en de toekomstige bewoners heeft zelf de ruimte grootte en indeling van het huis te bepalen. Ook kan de bewoner ervoor kiezen om, bijvoorbeeld, de binnen-afbouw zelf ter hand te nemen en daarmee kosten uit te sparen.

De woningen zijn op meerdere plekken in de Zaanstreek te bouwen, eventueel na aanpassing aan die specifieke locatie. Ze zijn echter in basis bedacht voor een locatie in Zaandam Zuid (nabij het station Zaandam) en zullen als CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkeld worden.

 


Meer weten over dit CPO-project?

Ik wil meer weten ›