OBS Klimop, Amsterdam

Een goede kleurtoepassing kan rust en ruimte scheppen. Dat was aanvankelijk de ‘ingang’ bij deze school. De opdracht breidde zich uit en er werd kantoorruimte en een tussenvloer gecreëerd in de voorheen ruime entreehal. Door samenvoeging van twee locaties was er bovendien behoefte aan een extra klaslokaal. Hiervoor werd inpandig plaats gevonden boven het dubbelhoge speellokaal. Behalve de functionaliteit, is ook de verhouding tussen les- en verkeersruimte binnen het gebouw verbeterd.

De reactie van Caroline Spaander, Beleidsadviseur Onderwijs

“Het was prettig samenwerken met HenNK, niet alleen hebben zij een mooi en praktisch ontwerp gemaakt waar zowel de school als stadsdeel erg blij mee zijn. HenNK heeft ook de bouwwerkzaamheden goed begeleid. Bij onvoorziene omstandigheden hebben zij hun schouders eronder gezet om toch tot het gewenste eindresultaat te komen. Bedankt!”

Paul van Hattem - Direkteur Obs De Klimop

“Voor de hoognodige opknapbeurt (schilderwerk en interne verbouwing) van onze school Obs De Klimop kwam ik via internet in contact met Tanja Kruseman van interieur- en architectuurbureau HenNK. Het klikte meteen prima, temeer omdat Tanja duidelijk ervaring en affiniteit met het onderwijs heeft. In eerste instantie kwam Tanja voor het schilderwerk en een kleine aanpassing van de kantoorruimtes, maar al snel kwam zij op eigen initiatief met de vraag of zij ook een schets mocht maken voor de op handen zijnde grote verbouwing van de school. Uiteindelijk heeft HenNK het ontwerp van de totale ‘make over’ van onze school voor haar rekening genomen.
Het resultaat mag er zijn: een vrolijke en warme school met uitstraling! Precies wat wij vooraf voor ogen hadden. Gezien de vele enthousiaste reacties van kinderen, ouders en bezoekers zijn wij niet de enige die blij verrast zijn met het schitterende eindresultaat…”


Ruimte die meer optimaal gebruikt moet worden?

Ik wil meer weten ›

Website: Hanneke de Graaf