Peuterspeelzaal, NSO, gymzaal, Amsterdam

Het voormalige schoolgebouw moest ruimte bieden aan een gymzaal, naschoolse kinderopvang en peuterspeelzaal. Dit vroeg meer ruimte dan er beschikbaar was. Het volume werd leeggehaald (inclusief de vloeren), verdiept en herverdeeld. Hierdoor ontstond ruimte voor een gymzaal, twee verdiepingen en een insteekverdieping in de kap.
De uitstraling van het jaren 30-gebouw bleef hierbij gehandhaafd, de ingrijpende aanpassing is van buitenaf nauwelijks waarneembaar. De binnenruimte is benaderd vanuit het perspectief van kinderen. Het biedt rust en beslotenheid, maar ook ruimte voor hun energie en creativiteit.

Het project is in 2003 genomineerd voor de ‘architectuur-prijs “Beste opdrachtgever in de kinderopvang”.


Meer weten over onze werkwijze?

Ik wil meer weten ›