• patio na verbouwing
  • patio voor verbouwing

Verbouwing patio-bungalow

Nog een keer verhuizen; naar een huis waar je aangenaam oud kunt worden en zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Dat de keuze van de opdrachtgevers op een bungalow viel is daarom begrijpelijk, al moest de inboedel daarvoor wel rigoureus worden ingedikt. De U-vormige bungalow met patio had beperkingen, maar ook veel potentie. Het middenstuk van de U is verbreed. De extra m2’s zorgden ervoor dat het middenstuk echt als woonruimte gebruikt kon worden. Verder is er gezocht naar een maximale verbinding tussen buiten en binnen. De patio werd daardoor echt onderdeel van het huis en in de zomer zelfs van de huiskamer.

De reactie van de opdrachtgevers:

“Meer dan 30 jaar hebben wij gelukkig  gewoond in een huis van ca. 100 jaar oud met al zijn klassieke kenmerken. Onze kinderen zijn daar geboren, opgegroeid en uitgevlogen. Het lege nest syndroom deed ons verlangen naar een huis gericht op ons tweeën, met weinig onderhoud  en gelijkvloers. We zijn buitenmensen en zochten een huis met een binnen/buiten gevoel.Ons oog viel op een verwaarloosde patiobungalow met veel glaspuien en wilden daar ons droomhuis van maken, maar hoe???

Tanja van het bureau HenNK maakte een aantal schetsen van mogelijke indelingen en legde deze aan ons voor. Daaruit bleek dat de ongunstige lengte/breedte  verhouding van de keuken een struikelblok was, waardoor de hele indeling op de schop moest en een kleine uitbreiding gewenst. We kregen huiswerk mee zoals het opstellen van een wensen/prioriteit lijst en een moodboard om inzicht te krijgen in onze smaak.

Geleidelijk ontstond er een prettige wisselwerking tussen HenNK en ons;  we waren ruim in de gelegenheid om onze ideeën in te brengen, Tanja verwekte deze,  in meerdere stappen tot  een smaakvol ontwerp. Martijn is in staat gebleken om een aantal wensen in een strak architectonisch ontwerp mee te nemen, zijn inzichten, zijn grote betrokkenheid en enthousiasme zijn eveneens bepalend geweest voor het succes. Hij nam daarbij meer de technische uitwerking voor zijn rekening en verwerkte daarin zijn duurzaamheid ideeën.

Het enthousiasme van Tanja en Martijn was aanstekelijk  er was een goed gevoel en een vertrouwelijke sfeer. Eén en ander mondde uit in een huis dat volledig aan onze wensen voldoet. We wonen er nu anderhalf jaar en zijn nog steeds verbaasd hoe goed het heeft uitgepakt. H&NK Proficiat !!! 


Ook verbouwen om zelfstandig en comfortabel ouder te worden in eigen huis?

Ik wil meer weten ›