Verbouwing Vrije School Zaanstreek

Door het groeiend leerlingenaantal had de VSZ in Zaandam behoefte aan een derde kleuterklas en een grotere centrale ruimte voor activiteiten, jaarfeesten, toneel e.d. Dit was aanleiding de binnenorganisatie te verbeteren en de onder- midden- en bovenbouw beter te clusteren. Het handarbeidlokaal werd omgebouwd tot kleuterlokaal. De grote zaal werd een multifunctionele ruimte die d.m.v. en paneelwand te splitsen is tot twee gelijktijdig te gebruiken ruimtes. Zo is de ene helft nu in een handomdraai om te ‘toveren’ tot handarbeidlokaal, terwijl de andere bijvoorbeeld voor euritmie gebruikt kan worden.

De binnenafwerking werd in de verbouwing meegenomen. Door relatief simpele ingrepen strookt de uitstraling veel beter met waar deze vorm van onderwijs voor staat.

 


Benieuwd of er meer met een ruimte mogelijk is?

Ik wil meer weten ›

Website: Hanneke de Graaf