Dubbele woning Zaanse Eilanden, Zaandam

Dubbele woning Zaanse Eilanden, Zaandam

Dubbele Nieuwbouwwoning Zaanse Eilanden

Deze twee nieuwbouwwoningen kwamen op een ruim kavel dat eigenlijk voor een woning was bestemd. Splitsen van het kavel was toegestaan mits er een ontwerp kwam voor twee volwaardige woningen. Dit was niet eenvoudig met een wat ’taart-vormig’ kavel, waarbij de kopwoning door zijn ligging om een hoekverdraaiing vroeg. De wensen en voorkeuren van beide opdrachtgevers waren zeer divers en dit vertaalde zich onder andere in verschillende bouwmethoden (de een houtskeletbouw en damp-open, de ander traditioneler in beton en kalkzandsteen). Ook de verdiepingshoogtes zijn verschillend: één van de woningen is een splitlevel woning van begane grond tot zolder. De supervisiecommissie (welstand) had een uitgesproken mening die niet altijd overeen kwam met die van ons. We zijn er daarom extra trots op dat de eerste paal voor beide woningen, gasloos en energie-neutraal, nu in de grond zit. We hopen hier op deze plek snel foto’s te plaatsen van hoe het is geworden.


Heeft u een kavel en wilt u meer weten over onze werkwijze?

Ik wil meer weten ›

Interieur

Verbouwing en uitbreiding woning, Zaandam

Verbouwing en uitbreiding woning, Zaandam

Verbouwing dijkwoning

Ingrijpende verbouwing met uitbreiding van een jaren 30-woning op een talud. Grote eetkeuken in het souterrain met gelijkvloerse uitloop naar de tuin met aanlegsteiger. Wonen op de begane grond met weids uitzicht over het water. Slapen op de verdieping en zolder. De woning is bovendien gasloos en energieneutraal gemaakt.


Overweegt u een soortgelijke verbouwing?

Ik wil meer weten ›

 

Begeleid zelfstandig wonen, De Beukershof, Leiden

Begeleid zelfstandig wonen, De Beukershof, Leiden

Begeleid zelfstandig wonen

Uitbreiding (aanbouw) aan een bestaand monument, de Beukershof: vorm en materialisatie verwijzen naar de schuur die er vroeger stond. Het gebouw biedt huisvesting aan moeilijk opvoedbare jongeren die voorbereid worden op een zelfstandig bestaan in de maatschappij. Dat vraagt om een efficiënt gebouw dat qua kosten, onderhoud en gebruik tegen een stootje kan, maar waar de jongeren zich bovenal thuis kunnen voelen.

De Beukershof is een project waar duurzaamheid voorop stond. Een gezond binnenklimaat en welbevinding zijn uitermate belangrijk. Er is gekozen voor robuuste materialen die zowel de verwerkers als het milieu zo min mogelijk belasten. Op het (sedum) dak zijn verder zonnepanelen geplaatst.


Meer weten over onze werkwijze?

Ik wil meer weten ›

 

Verbouwing en interieur woning Zaandam

Verbouwing en interieur woning Zaandam

Verbouwing en interieur

Deze woning kreeg een uitbreiding aan de achterzijde en dit was meteen het moment om ook het interieur flink onder de loep te nemen. De indeling veranderde en de keuken kreeg een nieuwe plek, waardoor er een woonkeuken ontstond. Bijna de gehele inrichting mocht worden vernieuwd en het interieur werd zo echt een afspiegeling van de bewoners.


Heeft u ook verbouwplannen?

Ik wil meer weten ›

Verbouwing bungalow Heemskerk

Verbouwing bungalow Heemskerk

De reactie van de opdrachtgevers:

“Meer dan 30 jaar hebben wij gelukkig  gewoond in een huis van ca. 100 jaar oud met al zijn klassieke kenmerken. Onze kinderen zijn daar geboren, opgegroeid en uitgevlogen. Het lege nest syndroom deed ons verlangen naar een huis gericht op ons tweeën, met weinig onderhoud  en gelijkvloers.
We zijn buitenmensen en zochten een huis met een binnen/buiten gevoel.Ons oog viel op een verwaarloosde patiobungalow met veel glaspuien en wilden daar ons droomhuis van maken, maar hoe???

Tanja van het bureau HenNK maakte een aantal schetsen van mogelijke indelingen en legde deze aan ons voor. Daaruit bleek dat de ongunstige lengte/breedte  verhouding van de keuken een struikelblok was, waardoor de hele indeling op de schop moest en een kleine uitbreiding gewenst.
We kregen huiswerk mee zoals het opstellen van een wensen/prioriteit lijst en een moodboard om inzicht te krijgen in onze smaak.

Geleidelijk ontstond er een prettige wisselwerking tussen HenNK en ons;  we waren ruim in de gelegenheid om onze ideeën in te brengen, Tanja verwekte deze,  in meerdere stappen tot  een smaakvol ontwerp. Martijn is in staat gebleken om een aantal wensen in een strak architectonisch ontwerp mee te nemen, zijn inzichten, zijn grote betrokkenheid en enthousiasme zijn eveneens bepalend geweest voor het succes. Hij nam daarbij meer de technische uitwerking voor zijn rekening en verwerkte daarin zijn duurzaamheid ideeën.

Het enthousiasme van Tanja en Martijn was aanstekelijk  er was een goed gevoel en een vertrouwelijke sfeer. Eén en ander mondde uit in een huis dat volledig aan onze wensen voldoet.
We wonen er nu anderhalf jaar en zijn nog steeds verbaasd hoe goed het heeft uitgepakt. H&NK Proficiat !!! 

  • patio na verbouwing
  • patio voor verbouwing

Verbouwing patio-bungalow

Nog een keer verhuizen; naar een huis waar je aangenaam oud kunt worden en zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Dat de keuze van de opdrachtgevers op een bungalow viel is daarom begrijpelijk, al moest de inboedel daarvoor wel rigoureus worden ingedikt. De U-vormige bungalow met patio had beperkingen, maar ook veel potentie. Het middenstuk van de U is verbreed. De extra m2’s zorgden ervoor dat het middenstuk echt als woonruimte gebruikt kon worden. Verder is er gezocht naar een maximale verbinding tussen buiten en binnen. De patio werd daardoor echt onderdeel van het huis en in de zomer zelfs van de huiskamer.


Ook verbouwen om zelfstandig en comfortabel ouder te worden in eigen huis?

Ik wil meer weten ›