Dubbele woning Zaanse Eilanden, Zaandam

Dubbele woning Zaanse Eilanden, Zaandam

Dubbele Nieuwbouwwoning Zaanse Eilanden

Deze twee nieuwbouwwoningen kwamen op een ruim kavel dat eigenlijk voor een woning was bestemd. Splitsen van het kavel was toegestaan mits er een ontwerp kwam voor twee volwaardige woningen. Dit was niet eenvoudig met een wat ’taart-vormig’ kavel, waarbij de kopwoning door zijn ligging om een hoekverdraaiing vroeg. De wensen en voorkeuren van beide opdrachtgevers waren zeer divers en dit vertaalde zich onder andere in verschillende bouwmethoden (de een houtskeletbouw en damp-open, de ander traditioneler in beton en kalkzandsteen). Ook de verdiepingshoogtes zijn verschillend: één van de woningen is een splitlevel woning van begane grond tot zolder. De supervisiecommissie (welstand) had een uitgesproken mening die niet altijd overeen kwam met die van ons. We zijn er daarom extra trots op dat de eerste paal voor beide woningen, gasloos en energie-neutraal, nu in de grond zit. We hopen hier op deze plek snel foto’s te plaatsen van hoe het is geworden.


Heeft u een kavel en wilt u meer weten over onze werkwijze?

Ik wil meer weten ›

Interieur

Interieurontwerp nieuwbouwwoning, Zaandam

Interieurontwerp nieuwbouwwoning, Zaandam

  • alternatief indeling
  • alternatief indeling

Interieurontwerp Nieuwbouwwoning

Deze nieuwbouw woning op de Zaanse Eilanden heeft een flinke aanlooptijd. Maar nu is de basis daar en de vergunning binnen: tijd om ook met het interieur aan de slag te gaan. De ruimtelijke opzet is in de architectuur natuurlijk al meegenomen, al wordt de woning voornamelijk in hout gebouw en kan er tijdens het ontwerpen van het interieur nog veel worden aangepast. Kroonjuweel is de eet-vide tussen keuken en woonkamer. Bij binnenkomst is die vide vanachter het vele glas in slanke stalen kozijnen voelbaar. Ook door de plaatsing van de trap naar de verdieping. De woonkamer is groot met weinig dichte wanden en daardoor niet eenvoudig in te delen. Maar een grote ‘eilandbank’ die zich naar verschillende kanten opent, vormt het hart van de leefruimte en geeft alles zijn plaats.


Denk je ook over wat er nog meer mogelijk is met je interieur?

Ik wil meer weten ›

Interieur

Uitbreiding Waterlandschool, Purmerend

Uitbreiding Waterlandschool, Purmerend

Uitbreiding Waterlandschool, Purmerend

De Waterlandschool groeit en wil uitbreiden. De ruimte is beperkt; de school ligt ingeklemd in een woonwijk en de ‘lucht’ rond de school met beplanting en groen, moet zoveel mogelijk behouden worden. Uitbreiden in de hoogte is daarom voor de hand liggend, maar mag de privacy van de omwonenden respecteren. Het ontwerp voor deze uitbreiding is daarom een gestaag proces waarbij volop ruimte moet blijven voor inspraak van gebruikers en omwonenden.


Ook meer ruimte in uw gebouw nodig?

Ik wil meer weten ›

 

Verbouwing Gooilandschool Bussum

Verbouwing Gooilandschool Bussum

Verbouwing Gooilandschool, Bussum

Licht, Lucht en Ruimte! Het gebouw was goed onderhouden, maar kampte met wat technische problemen die moesten worden opgelost. Qua vierkante meters was er weliswaar voldoende ruimte in de school, maar toch leek het of het overal te krap was. Bovendien wilde het bestuur de beschikbare ruimte beter afstemmen op het onderwijs van deze tijd, met studieplekken en leerpleinen. Tenslotte stond het ‘upgraden’ van het interieur en het verduurzamen van het gebouw op het wensenlijstje. Alles in een keer doen bleek al snel niet mogelijk, zowel qua middelen als qua bouwtijd (tijdens schoolvakanties). We hebben een totaalontwerp voor de school gemaakt dat in een paar jaar tijd gefaseerd uitgevoerd kan worden. En natuurlijk is daarin ruimte voor voortschrijdende inzichten.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school?

Ik wil meer weten ›

 

Verbouwing en uitbreiding woning, Zaandam

Verbouwing en uitbreiding woning, Zaandam

Verbouwing dijkwoning

Ingrijpende verbouwing met uitbreiding van een jaren 30-woning op een talud. Grote eetkeuken in het souterrain met gelijkvloerse uitloop naar de tuin met aanlegsteiger. Wonen op de begane grond met weids uitzicht over het water. Slapen op de verdieping en zolder. De woning is bovendien gasloos en energieneutraal gemaakt.


Overweegt u een soortgelijke verbouwing?

Ik wil meer weten ›