Kantoor IT-bedrijf Zaandijk

Kantoor IT-bedrijf Zaandijk

Kantoor IT-bedrijf Zaandijk

Het bedrijf is gevestigd in een fraai eigen pand aan de Zaan en had tot voor kort voldoende aan een verdieping. De begane grond werd verhuurd, maar kwam beschikbaar en dit kwam i.v.m. groei van het bedrijf goed uit. Echter, mocht door corona of andere redenen op termijn weer minder ruimte nodig zijn, dan zou de extra verdieping ook weer los te koppelen en apart te verhuren zijn aan een ander bedrijf. Beide verdiepingen verdienden in ieder geval een grondige ‘upgrade’ en moesten de energie gaan uitstralen die past bij de bedrijfsidentiteit. Daarnaast werden er functionele aanpassingen gevraagd die beter pasten bij de bedrijfscultuur en de tegenwoordige manier van werken. De functies die een plek hebben gekregen: – gewone werkplekken – directie /kant – prettige centrale lunchplek- concentratie-werkplekken – brainstormruimte – prettige centrale lunchplek – ruime vergaderkamer –

 


Meer weten?

Ik wil meer weten ›

 

 

 

Ontmoetingsruimte Justitieel Complex Westzaan

Ontmoetingsruimte Justitieel Complex Westzaan

Ontmoetingsruimte Justitiële inrichting Westzaan

Hier mogen gedetineerden hun kinderen ontmoeten en wat tijd met hen doorbrengen. Het ‘bos-thema’ is gekozen als verwijzing naar het samen een wandeling maken. Belangrijkste uitgangspunt was om van de kille, steriele wachtruimte een kindvriendelijke en prettige ontmoetingsruimte te maken. Voor kinderen is het vaak al moeilijk genoeg om een ouder in de gevangenis te hebben. Het complex binnengaan om, in dit geval, pappa te zien kan al een beladen of beangstigende ervaring zijn. We wilden daarom juist voor hen een fijne ruimte maken. Naast ontmoetingsruimte is het ook een plek waar bezinningsbijeenkomsten voor gedetineerden worden gehouden. Ook daarvoor moet de ruimte vriendelijk zijn en een positief gevoel oproepen, maar mag het op dat moment niet aanvoelen als een ‘kind-ruimte’.Praktisch gezien moet de ruimte verder natuurlijk tegen een stootje kunnen en mogen er geen risicovolle elementen in te vinden zijn.

D.J. van Horssen, Pi2 Westzaan

"Beste Tanja, ik wil je nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking met het ontwerp van de multifunctionele ruimte bij de PI2 in Westzaan. Het was niet alleen prettig maar ook jou creativiteit en productie heeft DJI en mij enorm geholpen bij het ontwerp van de ruimte, kindvriendelijk maar ook geschikt voor bijeenkomsten ed. Nadat jou bekend was aan welke eisen de ruimte moest voldoen met inachtneming van de regels in een gevangenis heb je een ontwerp gemaakt waar iedereen zeer tevreden over is, op een kleur na geen aanpassingen gedaan door de opdrachtgever.

Tijdens de voorbereidingen ben jij de afspraken die gemaakt zijn tijdens de bijeenkomsten voor 100% nagekomen, dat heb ik helaas vaak anders meegemaakt. Fijn ook dat je met het oog op de opleverdatum zelf nog ter plekke en in vakantietijd een laatste opleverpunt kwam verhelpen."

A.T. de Vreugd, Dienst Justitiële Inrichtingen

“Wat zijn de mogelijkheden om een kale wachtruimte die we niet gebruiken aan te passen naar een gezellige ruimte die multifunctioneel inzetbaar is en aan de beveiligingseisen voldoet….? Samen met nog wat functionele eisen was dit zo ongeveer de opdracht die we aan het consortium (Pi2) in ons justitiële complex gesteld hebben. Pi2 heeft hiervoor HenNK in de arm genomen en daar zijn wij nog steeds erg blij mee.

Op basis van 1 startbijeenkomst heeft Tanja een ontwerp gemaakt waar we heel tevreden over waren en wat, op een paar details na, ook niet meer aangepast is. Daarnaast heeft Tanja ook een deel van het inkooptraject en de begeleiding t/m oplevering voor haar rekening genomen. We zijn niet alleen heel blij met het resultaat maar ook bijzonder tevreden hoe dit in samenwerking met alle partijen tot stand is gekomen. Zonder anderen tekort te doen durf ik wel te stellen dat het ons zonder Tanja niet gelukt was om tot dit resultaat te komen”.


Meer weten?

Ik wil meer weten ›

 

 

 

Wijkcentrum, Haarlem

Wijkcentrum, Haarlem

Verbouwing wijkcentrum

Een centraal punt in de wijk waarin meerdere maatschappelijke instellingen gevestigd zijn. Daarom wilde de gemeente Haarlem  dat er in dit gebouw een wijk- en ontmoetingscentrum kwam. Dit vroeg dus om een zichtbare entree en we hebben deze daarom verplaatst en herkenbaar gemaakt. We verbeterden ook de routing en indeling binnen en de centrale hal kreeg licht en ruimte. Wat vroeger alleen verkeersruimte was, is nu ook ontmoetingsruimte.

De wijkkantine is vlakbij de entree gekomen, zodat je er direct binnen kunt stappen voor een maaltijd of een kop koffie. Het is met zo minimaal mogelijke ingrepen tot een welkome ruimte gemaakt. Van leegstand tot prettige en levendige plek: buurt en andere doelgroepen vinden gemakkelijk hun weg naar da Vinci.


Meer weten over onze werkwijze?

Ik wil meer weten ›

Kantoor met kinderopvang, Utrecht

Kantoor met kinderopvang, Utrecht

Kantoor met kinderopvang

Herintredende en vrouwen met een migratie-achtergrond worden bij Stichting Boa op weg geholpen. Het kantoor moest daarom professioneel ogen, maar tegelijk laagdrempelig zijn. Een voorziening voor de opvang van kinderen maakte de aangeboden diensten nog toegankelijker. Kinderen hebben in de wachtruimte hun eigen speelplek waar de volwassene niet rechtop kan staan. Eenmaal in de opvang kunnen ze zwaaien naar hun moeder in de wachtruimte, al zullen ze daar snel iets beters te doen hebben…..


Benieuwd naar de mogelijkheden voor kinderopvang?

Ik wil meer weten ›

Kantoor welzijnsorganisaties, IJmuiden

Kantoor welzijnsorganisaties, IJmuiden

.

Welzijnsplein IJmuiden

Drie welzijnsorganisaties verlieten hun respectievelijke vestigingslocaties en vonden gezamenlijk huisvesting in een vrijstaand kantoorpand. Dit was onder andere een wens van de gemeente Velsen, omdat er zo een duidelijke en herkenbaar ‘Welzijnsplein’ zou ontstaan met ruimte voor kruisbestuiving en synergie. Veiligheid en privacy waren hier sturende voorwaarden die zorgden voor een complexe puzzel ten aanzien van de ruimteverdeling binnen het bestaande pand. Bijkomend lastig ‘puntje’ was dat rechthoekige oppervlak maar aan drie kanten ramen had. Hierdoor bevonden zich in het midden van het pand relatief veel m2’s zonder daglicht. Hier konden alleen ruimtes komen voor kort verblijf: bijvoorbeeld spreekkamers en ondersteunende functies. Alle drie de organisaties, maar ook hun medewerkers, moesten zich goed kunnen voelen op de nieuwe plek, met de nieuwe samenwerkingsverbanden, maar met hun eigen clientèle.


Meer weten over onze uitdagingen bij een dergelijke opgave?

Ik wil meer weten ›