Interieur Zaantheater Zaandam

Buffetten, foyers en artiestenfoyer

De twee uitgiftebuffetten in het Zaantheater waren aan vervanging toe. De uitstraling was niet meer van nu. De nieuwe buffetten moesten ‘familie’ worden van de entreebalie en er waren wat wat praktische zaken die meegenomen moesten worden om het allemaal werkbaarder te maken. De foyer kreeg een upgrade waarbij i.v.m. budget goede keuzes gemaakt moesten worden: wat bleef en moest blenden met nieuw. De vraag was een flexibeler te gebruiken ruimte en meer zitcapaciteit, zonder verlies aan verkeersruimte. Gebogen bankjes die op verschillende manieren tegen of bij elkaar geplaatst kunnen worden vormen een levendig geheel, maar met rust door eenheid. De loungeplek onder de trap werd geordender en biedt meer zitplekken. De artiestenfoyer werd groter, kreeg een ruime keuken en voldoende zitgelegenheid voor ook grotere groepen. Daar en in de andere ruimtes streefden we naar een ‘neutrale’ uitstraling, omdat het Zaantheater wil dat iedereen, ongeacht achtergrond of smaak, zich er thuis moet kunnen voelen.


Meer weten?

Ik wil meer weten ›

 

Daklozenrestaurant, Amsterdam

Daklozenrestaurant, Amsterdam

Verbouwing daklozenrestaurant

Wij werken graag aan maatschappelijke projecten, ze geven inhoud aan ons werk. We passen onze tarieven er ook op aan. Omdat de budgetten vaak beperkt zijn, gaat het bij zulke projecten meestal vooral om het vinden van simpele, slimme oplossingen. Praktisch gebruik, goede indelingen, en rust en ruimte creëren met zo min mogelijk ingrepen en middelen. Qua puzzelgehalte zijn dit meestal uitdagende projecten, al is dit niet altijd in aansprekende projectfoto’s te vangen.

Het Daklozenrestaurant Filah van Kerk & Buurt in Amsterdam is hiervan een voorbeeld. Het moest een opfrisbeurt krijgen en wat functioneler ingedeeld met zoveel mogelijk zitplaatsen. Belangrijk was ook dat Filah wat extra inkomende zou kunnen hebben aan verhuur van de ruimte aan derden. Ook dit vroeg uiteraard wat aanpassingen. Afwerking en inrichting namen de vrijwilligers zelf op zich.


Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen doen?

Ik wil meer weten ›

Upgrade interieur wijkcentrum Haarlem

Upgrade interieur wijkcentrum Haarlem

Upgrade interieur wijkcentrum Dock

De entreeruimte van dit wijkcentrum van Dock in Haarlem had een opfrisbeurt nodig. Daarnaast vinden er zeer diverse activiteiten en ontmoetingen plaats en de ruimte moest daarom qua gebruiksmogelijkheden nog wat flexibeler worden. Zoals kleine tafels om koffie aan te drinken, maar die ook te schakelen zijn om met groepen te kunnen eten. Een grote eet- / leestafel met stroomvoorziening voor laptops en telefoons mocht niet ontbreken en een voorlees- en speelhoekje stonden op de wensenlijst. En, ook heel belangrijk: “konden de toiletten ook eindelijk eens wat betere vindbaar worden?”.

Een wijkcentrum heeft een belangrijke maatschappelijke functie, maar de budgetten zijn doorgaans bescheiden. Soms vinden wij het daarom leuk om zelf wat van de uitvoering te doen. Zeker als het gaat om klussen die we belangrijk voor het beeld of de beleving vinden, maar vrij complex (lees: kostbaar) zijn om door derden uit te laten voeren.

 


Meer weten?

Ik wil meer weten ›

 

 

 

Wijkcentrum, Haarlem

Wijkcentrum, Haarlem

Verbouwing wijkcentrum

Een centraal punt in de wijk waarin meerdere maatschappelijke instellingen gevestigd zijn. Daarom wilde de gemeente Haarlem  dat er in dit gebouw een wijk- en ontmoetingscentrum kwam. Dit vroeg dus om een zichtbare entree en we hebben deze daarom verplaatst en herkenbaar gemaakt. We verbeterden ook de routing en indeling binnen en de centrale hal kreeg licht en ruimte. Wat vroeger alleen verkeersruimte was, is nu ook ontmoetingsruimte.

De wijkkantine is vlakbij de entree gekomen, zodat je er direct binnen kunt stappen voor een maaltijd of een kop koffie. Het is met zo minimaal mogelijke ingrepen tot een welkome ruimte gemaakt. Van leegstand tot prettige en levendige plek: buurt en andere doelgroepen vinden gemakkelijk hun weg naar da Vinci.


Meer weten over onze werkwijze?

Ik wil meer weten ›

Ontwerp voor Museum of Humanity

Ontwerp voor Museum of Humanity

Museum of Humanity, ontwerp

In 2001 krijgt documentair fotograaf Ruben Timman een droom. Hij bezoekt daarin het ‘Museum der Mensheid’ en doet een schokkende ontdekking: het museum verkeert in vervallen staat, het is er donker, de vitrinekasten zitten onder het stof, en het glas is gebroken. Niemand lijkt zich er druk om te maken.

Bij Ruben ontstond zo het verlangen de schoonheid en de waardigheid van de mens te laten zien, te midden van een gebroken wereld. En is daar tot op de dag van vandaag mee bezig. De  door hem in 2018 opgerichte Stichting Museum of Humanity wil mensen bewust maken en aanzetten tot actie.

Ruim 15 jaar later vond Ruben Timman in Zaandam het museum uit zijn droom terug, in het in vervallen staat verkerende gebouw 8 op het Hembrugterrein. Ondertussen is gebouw 8, een rijksmonument, gerenoveerd en voor de toekomst veilig gesteld. H&NK heeft een ontwerp gemaakt voor de expositie van het Museum der Mensheid.  Het is een ruimtelijke opzet waar ook de eigenaar van het gebouw vergaderingen en andere bijeenkomsten kan houden. Bezoekers kunnen langs de portretten dwalen met doorkijkjes en transparante afscheidingen die verwijzen naar een gebroken wereld.

Ruben Timman, documentair fotograaf en oprichter Museum of Humanity:

Een prachtig team met oog voor detail. En misschien nog mooier: Martijn en Tanja staan ergens voor, principes die er echt toe doen. Milieu bewust, respect voor natuur en omgeving, vergroening en duurzaamheid. Dit zijn geen loze woorden, maar dit weet ik uit ervaring.

Ik heb dit mogen ervaren doordat ik al jaren met Tanja en Martijn samenwerk (we werken samen in Magazijn 14) en regelmatig lenen ze hun kennis en toewijding aan één van mijn ideële projecten. Kortom zeer betrokken vakmensen die meedenken en zeer creatieve oplossingen "out of the box" hebben. Ook mensen met een hart voor de zaak en voor mensen. Ik wordt er blij van!


Meer weten over ons werk of over Museum of Humanity?

Ik wil meer weten ›